Spring naar hoofdtekst
Paashymne - Frans Bullens

Paashymne - Frans Bullens

Laat dan ons Pasen zalig zijn…

Deze woorden keren terug in het nieuw getoonzette Paaslied dat de Kerkelijke Instelling Sint Gregorius (KISG) u aanbiedt op weg naar Pasen 2021. Evenals vorig jaar zullen we de Goede Week en het Paasfeest op sobere wijze moeten vieren. Bij het schrijven van dit voorwoord -tweede helft van februari- zijn de vooruitzichten op verruiming van de coronamaatregelen helaas nog niet in zicht.

Het bestuur van de KISG heeft in het voorbije jaar meerdere compositieopdrachten gegeven. Recent is een hymne ter ere van Sint-Jozef aan u gepresenteerd. Al deze composities zijn éénstemmig te zingen, maar na coronatijd ook in meerstemmige zetting.

Nu bieden wij u een Paaslied aan. Dit gezang bezingt de overgang van Goede Vrijdag naar Pasen, van dood naar verrijzenis en eeuwig leven. Het is een tekst die zingend onder woorden brengt dat er voor christenen altijd toekomst is: na lijden en verdriet zijn tranen en pijn voorbij want de dag rijst rood in het verschiet. Pasen vieren is geloven dat de toekomst in Gods hand ligt. Daarvan mogen wij zingen!

Plebaan Vincent Blom
Voorzitter KISG

Bladmuziek

Luistervoorbeelden per stem

Terug naar boven